20 maj 2022
19:00

Byttorps IF

Rättvis förlust mot Byttorp

Byttorp var det klart bättre laget i första halvlek, och att det bara var ett ettmålsunderläge i halvlek ska GFK vara väldigt nöjda med.
Enligt huvudtränare Tommy Bohman var detta dem klart sämsta 45 minuter man spelat under året.
– De var bättre än oss och vi fick inte igång något spel alls. Vi gjorde en massa individuella misstag i backlinjen, och att det bara stod 0–1 efter första halvlek ska vi vara glada för.
Tyvärr såg inte referatansvarig bollen innan den satt i nätet, men för dom som såg skottet nämns det det att det var ett ett sjuhelsikes skott i krysset som gav 0-1.

Under andra halvlekens början tog GFK tag i spelet och man jämnade ut spelet, och visst fanns chanser till utjämning rent spelmässigt men när man försökte gå framåt lämnade man för stora ytor bakåt och Byttorp utnyttjade det direkt när GFK gick framåt. Efter en hörna i den 73:e minuten gick bollen ut till kanten, sedan ett direktspel in i mitten och ett väggpass ut på yttern igen som la in bollen i bortre ytan som möts med en kanonvolley från Andreas Reinholdsson som gjort ett och annat mål mot GFK och 0-2 är ett faktum. Därefter går GFK ner på en trebackslinje för att försöka komma närmare resultatmässigt, men innan man fått ut dem taktiska direktiven står det det 0-3. Och medans man försöker komma tillrätta görs även 0-4. En jävla skitmacka till match för dem orangea krigarna får man säga. Alltid jobbigt att förlora med stora siffror när matchen i sin helhet inte ger utrycken för dessa siffrorna, även om vinsten för Byttorp är odiskutabel.